Archive for huhtikuuta 2014

Ennätysviikko ja Pajulahden leiri

No Comments »

Jos joku ei vielä oo huomannut, niin some on aika hieno juttu! Moni ehkä mieltää (täysin perustellusti) eri sosiaalisen median kanavat kanavana lähinnä egon boostaukseen ja itsensä kehumiseen, mutta pääsin viime viikonloppuna todistamaan, että se on paljon muutakin.

FB:ssä toimii hyvin aktiivinen yli 850 käyttäjän yhteisö nimeltään Kestävyyttä pintakaasulla 24/7. Ryhmässä tuli jollekin talvella ajatus pitää ryhmän harjoitusleiri jossain päin maailmaa kevään aikana. Viime viikonloppuna ajatus muuttui toteutukseksi 18 pintakaasuttelijan kokoontuessa Pajulahden urheiluopistolle la-su harjoitusleirille.


Porukalla ihmettelemässä suuntaa.
(Kuva: Antti Toivanen)
Ohjelmassa leirin aikana oli tutustumista, keskustelua, lenkkeilyä ja tietysti syömistä. Lauantain ohjelma alkoi vajaan kolmen tunnin metsälenkillä Lapakiston maastoissa. Muuten lenkki meni hienosti, mutta porukka jakaantui vahingossa useampaan osaan kärkipään ilmeisesti liian kovan vauhdin ja yllättävän pitkospuilta poistumisen takia. Kukaan ei kuitenkaan eksynyt metsään lopullisesti. Minulla kertyi lenkin aikana kilometrejä 21,1km ja aikaa vierähti 2h 46min. Lenkin aikana kiertelimme ensin Pajulahden latuverkostoa, jonka jälkeen siirryimme poluille. Toivottavasti mahdollisimman monelle ennen polkuja juoksemattomalle jäi edes pieni polkukipinä päälle, on se vaan niin kivaa!


Osa Lapakiston reitistä oli aika karussa
kunnossa. (Kuva: Antti Toivanen)

Lenkin jälkeen ohjelmassa oli päivällinen, tutustumista, kuntosali ja saunat. Avannossakin tuli käytyä palauttamassa kroppaa päivän reeneistä.

Sunnuntai aamupäivälle oli sovittu maantielenkki, jolle starttasimme kahdessa porukassa. Toinen porukka juoksi kovan VK-lenkin ja toisella porukalla heitimme leppoisan PK-pitkän heräävää Nastolaa ihastellen/ihmetellen. Urheiluopistosta huolimatta vähän suurempi sunnuntai aamun lenkkiporukka ei ilmeiden perusteella ole Nastolassa kovin yleinen näky. Sunnuntain aamulenkille mittaa tuli 21,85km ja aikaa kului 2h20min.

Kaiken kaikkiaan leiri vastasi hienosti odotuksiini. Mukavaa yhdessäoloa, reilusti liikuntaa ja paljon uusia tuttavuuksia. Seuraavaa leiriä jo näköjään suunnitellaan FB:ssä syksylle, tuskin maltan odottaa :)

Muutenkin viime viikko oli mieleenjäävä. Juoksin viime viikolla uuden kilometriennätykseni. Ennen leiriä viikolla juoksin itsekseni neljä lenkkiä ja päälle viikonlopun leirijuoksut. Yhteensä kilometrejä kertyi viime viikon aikana 90,47km ja aikaa vierähti hölkätessä 9h40min. Keskisyke pysyi hienosti PK:n puolella ollen 143. Mukavasti tuntuu kunto ja iskunkestävyys kasvavan!

Suunnitelmien muutos

4 Comments »

Olen näköjään ehkä maailman laiskin bloggaaja, mutta pidetään tämä nyt silti vielä pystyssä.

Paljon on tapahtunut ja jäänyt tapahtumatta kuluneen kolmen kuukauden aikana. Helmikuu meni treenien puolesta täysin penkin alle, joten päätin haudata maratonsuunnitelmat tältä keväältä. Sen sijaan en pysty vastustaa polkujen kutsua.
Tämä vuosi muuttuikin siis 3:30 maratonin tavoittelusta polkujuoksuvuodeksi. Alla vähän suunnitelmia kevään, kesän ja syksyn touhuista:

Toukokuun juoksukalenteri on osaltani melkoisen täysi.
3.5. käyn juoksemassa Kouvolan puolimaratonin. Tämän oli tarkoitus olla kuntoa nostava rutistus ennen Uusi Lahti -juoksun maratonia, mutta nyt tämä on vain yksittäinen puolikkaan kilpailu jossa voisin jopa ajatella ennätystehtailua.

17.5. juostaan Riihimäellä ensimmäistä kertaa Ilvesjuoksu. Ilvesjuoksun kantavana ideana on kuluttaa osin lähes umpeen kasvaneen Ilvesreitin polut taas näkyviin ja käyttökelpoiseen kuntoon. Hyväntekoa juoksemalla poluilla, niin siistiä! Tänne lähden lähinnä nauttimaan polkujuoksusta ja toivottavasti tapaamaan vanhoja ja uusia tuttavuuksia runsain mitoin.

Viikko Ilvesjuoksun jälkeen 25.5. juostaan Uusi Lahti -juoksu. Uusi Lahteen minun piti alunperin lähteä alittamaan maratonilla 3:30, mutta vaihdoinkin matkaksi varttimaratonin ja ajattelin lähinnä nauttia kilpailutunnelmasta ja käydä maalissa syömässä hyvät kasvissosekeitot. Voihan se tietysti olla että pirunsarvet kasvaa lähtölaukauksen hetkellä ohtalohkoon ja nautinkin reilun kympin verran verenmausta suussa ja armottomasta hengästymisestä.

Helatorstaina 29.5. on vuorossa Bodom Trail. Bodom trail on Pirttimäen ulkoilualueen maastoissa Espoossa juostava uusi polkujuoksutapahtuma. Ideana Bodomilla on tarjota pieni osallistumiskynnys polkujuoksumaailmaan. Matkoina tapahtumassa on 12km ja 21km. Itse ajattelin juosta tuon 21km lenkin ja hakea todennäköisesti maksimisuoritusta.



Kevään viimeisenä rutistuksena juoksen kesäkuussa 7.6. Helsinki Half Marathonin. HHM:lle en lähde juoksemaan maksimisuoritusta vaan suunnitelmana on juosta puolikas mahdollisimman lähelle kahta tuntia. Jänispalveluni on halukkaiden käytettävissä :)

Heinäkuusta alkaa vuoden "päätapahtumien" putki. Noin kuukauden välein on kolme noin maratonin pituista tai vähän pidempää maastokisaa. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan koko kesän treenit tähtää vain ja ainoastaan näihin kolmeen kilpailuun.

25.7. starttaan keskiyöllä NUTS Midnight Sun Trail Ultra -nimiseen tapahtumaan, jossa juostaan 55km vaellusreitti Pallakselta Hettaan yhden yön aikana. Haastetta matkan ja ajan (ja hyttysten) lisäksi matkaan tuo 1880m kokonaisnousu matkan aikana.

6.9. on vuorossa Nuuksio Classic Trail Marathon Nuuksion kansallispuiston maisemissa. Nuuksiossa lenkin pituus on 42,2km ja se juostaan pääosin polkuja pitkin.

5.10. juostaan Kolilla Vaarojen maraton. Vaaroilla olin jo viime vuonna ja voin kertoa, että Kolibakteerin pureman seuraukset tuntuu vaan pahenevan kokoajan (kuten varmaan kilpailukalenteristanikin huomaa). Tälle vuodelle voisi koittaa varailla jonkin kimppamökin jollain porukalla Kolilta.

Siinä lyhykäisyydessään aktiivikesäni :) 

Neljä kilpailuista (Bodom, Pallas-Hetta, Nuuksio ja Vaarat) on myös Buff Trail Tour Finland osakilpailuja, joten puolivahingossa otan osaa historian ensimmäiseen Suomen polkujuoksusarjaan.